hits

mai 2017

Back on track 

Da har det gått litt tid.. Nå har jeg fått kjørt en veldig god periode med mye mengde trening. Først hadde jeg leid inn en sparringspartner fra Georgia i 40 dager. Han sa til meg flere ganger at han gjerne ville trene som meg, men orket ikke å følge det ??
Derfor måtte jeg være taktisk og kynisk med hvordan jeg brukte han. Han fikk hvile når jeg hadde fysiske økter, og kjørte på når jeg hadde bryting. Dette gjorde sånn at han var 100% restituert og klar når vi gikk på matta og jeg fikk totalt utbytte av å ha han i Norge. Det var en meget sliten georgier som satt seg på flyet tilbake til Tbilisi den dagen han dro, men igjen satt jeg veldig glad og fornøyd for perioden han hadde vært her. Han utfordret meg til de grader og jeg fikk kjørt meg veldig. Den siste tiden har jeg utfordret meg selv. Jeg skal ikke kun inn i samme spor som jeg har vært i tidligere. Vi vet jeg har god kondisjon og kan ta livet av motstanderne i kampene, men nå skal vi utvikle meg som bryter. Og da er det viktig å utfordre seg selv på trening. Jeg går inn i situasjoner jeg normalt ikke vil være i. Jeg prøver grep jeg normalt ikke ville prøvd på. Jobber knallhardt med to grep i stående som skal bli mine våpen. Dette er en strategi vi har lagt og skal følge. Så da må jeg bare godta at treningene blir bly tunge og jeg får juling til tider. Sånn er livet og det må til for at jeg skal utvikle meg som bryter. For jeg MÅ utvikle meg for å kjempe om medalje i Tokyo. Det er ikke gjort over natten å få en gammel hund til å sitte ??
 

Fritz er tilbake!
Det har jeg merket. Det startet hardt etter påske. Hardt og brutalt. Planene frem til VM var lagt og periodiseringen er knallhard. Det er slutt på å kose seg på trening og tilbake til å svette blod. Bryteforbundet, Olympiatoppen og team Berge gikk sammen for å få dette til. Vi så behovet for å optimalisere min hverdag og da var Fritz riktig mann å hente inn. Han har fulgt meg de siste årene og vet hva som skal til for å lykkes i toppen. Og ikke minst så vet han hva som skal til for at jeg skal prestere. Mange stiller seg kanskje spørsmålet med hvorfor dette ble gjort og hvordan kommer dette til å fungere i praksis. Og det er ikke noe dramatikk eller ego drive bak dette. Det som er realiteten er at denne sesongen blir veldig annerledes for meg enn resten av laget sin sesong. De har hatt fokus på EM og VM. Jeg kun på VM. Dermed blir periodisering totalt forskjellig. Ari er landslagssjef og den som har siste ordet uansett, men han klarer ikke å være på to steder samtidig. Vår hensikt var da at han skulle fokusere 100% på resten av laget og være 100% trygg på at de andre fikk den oppfølgingen man skal ha. Der var det Fritz kom inn rundt meg. Fritz følger meg tett og har ansvaret for min plan. Han og Ari har veldig tett dialog om hvordan treninger, konkurranser og samlinger skal være. De har spikret ett opplegg som vi alle har tro på.
Nå når EM er over er det ikke lenge før laget er samlet igjen og planene blir mer like. Eneste forskjellen er at jeg har behov for å reise til Asia. Det er der de små kjappe er, det behovet har ikke Oskar eller Felix. Asia er ikke så gode i de tunge vektklassene, så de har bedre utbytte av å være i Hviterussland eller Ungarn. Så derfor blir det litt lite med en trener i teamet.

EM er over og for ett EM det ble. Jeg er så stolt over å være en del av dette laget. Grace tar gull og Felix tar gull. Dette har ikke skjedd siden 1988 at to utøvere fra Norge tar gull i samme mesterskap. Ingen har tatt gull på herresiden siden Jon Rønningen gjorde det og jeg tror aldri før har en junior kvinne tatt gull i senior for damene våre heller. Det er bare å ta av seg hatten og gratulere! Dette er bare begynnelsen for disse to utøverne som jobber knallhardt for å bli best.


skrivende stund er jeg på samling på Lanzarote. Nærmere sagt Club la Santa. Her har vi totalt 10 dager med fysisk trening.
3 økter om dagen som består av styrke, løping, svømming, parøvelser, tre armer og teknikk. Med meg på turen fikk jeg med Morten Thoresen. Han kjører opp til junior VM i august så det passet veldig bra for oss begge at han ville være med. Begge har mesterskap i august og periodiseringen vår ser ganske lik ut. Så nå legger vi inn en skikkelig dose med fysisk og hard trening før vi reiser tilbake til Oslo og har kvalitet på brytematta.
 

 


Nå kjører vi på. VM i august er målet!