hits

mars 2017

Er jeg virkelig et forbilde?

I helgen var det NM i bryting for ungdom og junior. Jeg tok turen til Tønsberg for å se på. Her var det mange flinke talenter som er på vei opp. Det gror godt i brytemiljøet i Norge.


Foto: Vårin Utne 


Foto: Vårin Utne 


Foto: Vårin Utne 

 

For meg er det viktig å ta seg tid og være til stede på stevner. Bruke litt tid på de yngre utøverne som ser opp til meg og kanskje snart skal ta meg igjen ;) Det er min måte å gi noe tilbake til sporten, samtidig som det også gir meg mye glede og inspirasjon. Det er noen gang litt vanskelig å forstå at jeg er et forbilde for mange små. 

Under idrettsgallaen i år ble jeg tildelt hele tre priser. Den jeg kanskje setter aller høyest er forbilde prisen. Det er noe jeg har jobbet for, men ikke minst må jobbe videre med!
Norge er en liten brytenasjon i verden, men med få resurser har vi skapt bedre resultater de siste 4 årene enn på mange år. Nå ser vi at det er mulig. Jeg håper at bronsemedaljen fra Rio skal få det norske folk til å få opp øynene sine for denne sinnsykt rå sporten. 

I klubbene er det viktig og ta vare på alle uansett om de vil konkurrere eller ikke, der kan de føle seg trygg og velkomne.

Bryting er en sport for alle !

Så til sist må jeg gratulere alle medalje vinnere fra helga! 

 

OL Tokyo 2020

...Det er lenge til.

Fortsatt suger jeg på bronsjekaramellen fra Rio, kjenner hvordan den har gitt meg ytterligere motivasjon for satsning i 4 nye år. Så er det mye som må på plass for at prosjektet er gjennomførbart, og i de siste månedene har dette vært fokus.

 

Team Berge er i dag ett knippe dedikerte mennesker jeg har hatt stor tillit til. Selv i toppidretten er man avhengig av frivillighet, folk som brenner for en sak og finner reisen mot nye mål som kanskje mer interessant enn selve toppen. Å se hvordan brikkene faller på plass for en ny langsiktig OL- satsning gir meg ytterligere boost! Bloggen gir meg mulighet til å dele litt av reisen, den vil du også finne på min nye hjemmeside http://www.stigandreberge.no . Her finner du også litt om historien så langt. Jeg vil i bloggen min skrive om ting jeg er opptatt av, ulike synspunkter, treningstips, litt inside fra miljøet osv. 

OL Tokyo 2020 er mitt langsiktige mål. Dette er så langt unna at flere delmål må på plass før vi kan snakke OL. Det er ikke en turnering du melder deg på, det er kun få sjanser du får til å kvalifisere deg. Lykkes man ikke her , så blir du hjemme!  Alle deltagerne i OL er potensielle gullvinnere, nivået er skyhøyt!

Treningen er for fullt i gang og første samling med landslaget var i Finland i slutten av Januar. Akkurat nå har jeg en sparringspartner fra Georgia hei i en måned.
 

Første delmål er VM i Frankrike som er i August, eller må komme meg helskinnet fra bryllupet i som er i Juli ;)

Kort og godt, jeg er i gang igjen !